Ustvarjalnice Kimčija

Cena posamezne ustvarjalnice = 65 eur/osebo

Prijave sprejemamo na email info@suwon.si. Prijava je potrjena, če je predračun poravnan najmanj 4 dni pred začetkom tečaja.

 

USTVARJALNICA 1: Klasični kimči na tradicionalni način

Na tej ustvarjalnici vam bomo pokazali kako se pripravi letno zalogo kimčija imenovano tudi kimdžang. Pripravili ga bomo na tradicionalni način kot ga pripravijo korejske matere.

Datum: 17. februar 2020 ob 18:00 h

Trajanje: 2,5 h

Maksimalno število udeležencev: 8

Minimalno število udeležencev: 5

Vsebina ustvarjalnice

Cilji
  • osvojitev osnovnega znanja o postopku fermentacije
  • razumevanje funkcije vsake sestavine v postopku fermentacije za nadaljnje prilagajanje recepta
  • osvojitev veščin priprave večjih količin kimčija
 

Teorija

  • fermentacija in njeni učinki
  • kako vzgojiti zdravo kulturo bakterije lactobacilus
  • funkcija sestavin v postopku fermentacije
Praksa
  • kako predvložiti zelje
  • priprava začimb
  • napotki za vegane - kako prilagoditi recept
  • kako začinjati
  • kako hraniti kimči za daljši rok

Rešitve za težave

  • premalo ali preveč soli
  • nenavadna tekstura
 

Okušanje

  • novi kimči
  • pravilno staran kimči
 

Dodatno

  • udeleženci prinesejo neprodušno posodico za kimči
  • udeleženci naj pridejo v primernih oblačilih za kuhanje

 

USTVARJALNICA 2: Suwon kimči

Na tej ustvarjalnici vam bomo pokazali kako pripraviti tri kimčije, ki jih strežemo v Suwonu: limonin z zeljem, z redkvijo in pekoči z zeljem. Vse lahko pripravite po službi in jih postrežete še isti večer.

Datum: še ni določen, spremljajte nas na FB https://www.facebook.com/bistrosuwon/

Trajanje: 2,5 h

Maksimalno število udeležencev: 8

Minimalno število udeležencev: 5

Vsebina ustvarjalnice

Cilji
  • osvojitev osnovnega znanja o postopku fermentacije
  • htira priprava sestavin
  • osvojitev znanja priprave treh kimčijev
 

Teorija

  • razumevanje sestavin
  • kako vzgojiti zdravo kulturo bakterije lactobacilus
Praksa
  • priprava treh vrst kimčija
  • uporaba kuhinjskih pripomočkov
  • napotki za vegane - kako prilagoditi recept

Rešitve za težave

  • premalo ali preveč soli
  • nenavadna tekstura
 

Okušanje

  • trije novi kimčiji
  • trije fermentirani kimčiji
 

Dodatno

  • udeleženci prinesejo neprodušno posodico za kimči
  • udeleženci naj pridejo v primernih oblačilih za kuhanje

POMEMBNO:

V skladu z veljavno zakonodajo si pridružujemo pravico do odpovedi tečaja v naslednjih primerih:

- organizator si pridržuje odpovedati tečaj najkasneje dva dni pred predvidenem začetkom tečaja, če je število prijavljenih tečajnikov manjše od v programu navedenega minimalnega števila udeležencev tečaja,

- če nastopijo izredne okoliščine, ki jih ni bilo mogoče pričakovati ali se jim izogniti.

V primeru odpovedi tečaja ste upravičeni do povrnitve vplačanega zneska ali do njegovega prenosa na drug, še prost termin.