Pasta iz Fermentirane Soje Beli Miso (Okasan) HANAMARUKI 500 g

4.95 
Kratek opis:

Miso je tradicionalna japonska začimbna pasta, pripravljena iz fermentiranega riža, ječmena in/ali soje s soljo in gobami. Najpogosteje je pripravljena iz soje. Okus ponavadi opisujejo kot slan, sladek, prstnat, saden in izrazit. 

 

Miso se uporablja za omake, namaze, vlaganje zlenjave. Najprepoznavnejša jed je miso juha oz. misoshiru, ki je pripravljena iz misa in jušne osnove dashi.

 Zaradi visoke vsebnosti beljakovin, vitaminov in mineralov je miso igral pomembno prehrambeno vlogo v fevdalno urejenem japonsem cesarstvu.

 

 UPORABA: Miso je odličen dodak juham, dušenim jedem, solatnim prelivom, namazom in omakam. 

 RECEPTI: Miso Juha

1227
15 Izdelek (i)
+

Pasta iz Fermentirane Soje Beli Miso (Okasan) HANAMARUKI 500 g

SESTAVINE: voda, sojina zrna 34%, riž, sol, alkohol

POREKLO: Japonska

Sorodni izdelki