Indijska Začimbna Mešanica za Lečo (Dal Makhani) CD 100 g

2.95 
Kratek opis:

Začimbna mešanica za pripravo indijske vegetarijanske jedi Dal Makhani, bogate z beljakovinami.

2733
3 Izdelek (i)
+
30.00 € do brezplačnedostave

100 g

SESTAVINE: rdeči čili, koriander, semena granatnega jabolka, sol, rezine sušenega manga, kosmiči čebule, črni poper, kumin, semena kardamoma, česen v prahu, semena grškega sena, kurkuma, muškatni orešček, muškatni cvet, kumina, klinčki.

Izdelek je pakiran v obratu, kjer se lahko rokuje tudi z izdelki, ki vsebujejo gluten, oreške, arašide, pšenico, ječmen, sojo, zeleno, gorčico, sezam in mlečne proizvode.

Brez umetnih barvil.

METODA PRIPRAVE (Dal bakara): 1-110 g črne leče (urad) in 30g rdečega fižola namočimo čez noč in nato odcedimo. 2-V globoki ponvi segrejemo 1,5l vode in v njej do mehkega skuhamo lečo in fižol Po potrebi dodamo še vode. 3-V kozici segrejemo 120g paradižnikove mezge in 15g mešanice za lečo ter vse skupaj dodamo k stročnicam. 4- Premešamo in lahno vremo še 10 minut. Dodamo 30g smetane in 30g masla. Preverimo začinjenost, premešamo in postrežemo s tanduri paratami, nan kruhom ali rižem.

POREKLO: Indija