Indijska Začimbna Mešanica za Meso CD 100 g

2.95 
Kratek opis:
Začimbna mešanica za indijske mesne jedi.
2730
8 Izdelek (i)
+
30.00 € do brezplačnedostave

100 g

SESTAVINE: koriander, kumin, kurkuma, rdeči čili, črni poper, čili kašmiri, sušeni ingver, sol, semena črnega kardamoma, klinčki, koromač, cimet, razpolovljena leča toor, črno gorčično seme, muškatni orešček, listi grškega sena, čebula v prahu, česen v prahu, kumina, lovor, muškatni cvet, makovo seme, zeleni kardamom, asafetida.

Izdelek je pakiran v obratu, kjer se lahko rokuje tudi z izdelki, ki vsebujejo gluten, oreške, arašide, pšenico, ječmen, sojo, zeleno, gorčico, sezam in mlečne proizvode.

Brez umetnih barvil.

METODA PRIPRAVE (Ovčji rogandžoš): 1-V terilniku stremo 15g ingverja, 6 strokov česna, 15g blanširanih oluščenih mandljev, 15g kokosa v prahu in nekaj vode, da dobimo pasto. 2-V ponvi segrejemo 50g olja in na njem prepražimo 200g sesekljane čebule, dokler rahlo ne porjavi. Dodamo pasto in pražimo še 5 minut. Nato dodamo 20g mešanice za meso ter zatem počasi dodajamo 120g navadnega jogurta. 3-Dodamo 60g paradižnikove mezge in solimo po okusu. Pražimo 3-4 minute. 4-Dodamo 700g kosov mesa ter med občasnim mešanjem pražimo na srednjem ognju, da porjavi. 5-Na koncu dodamo še 250ml vroče vode, pokrijemo in lahno vremo na nizkem ognju. Po potrebi dodamo vodo in kuhamo približno 45 minut ali dokler se meso ne zmehča.

POREKLO: Indija