Indijska Začimbna Mešanica za Piščančji Kari CD 100 g

2.95 
Kratek opis:
Začimbna mešanica za pripravo avtentičnega indijskega piščančjega karija.
2729
2 Izdelek (i)
+
30.00 € do brezplačnedostave

100 g

SESTAVINE: koriander, kumin, listi grškega sena, razpolovljena leča toor, rdeči čili, kurkuma, sol, sušeni ingver, črni poper, cimet, semena črnega kardamoma, muškatni orešček, klinčki, lovor, Cucumis callosus.

Izdelek je pakiran v obratu, kjer se lahko rokuje tudi z izdelki, ki vsebujejo gluten, oreške, arašide, pšenico, ječmen, sojo, zeleno, gorčico, sezam in mlečne proizvode.

Brez umetnih barvil.

METODA PRIPRAVE (Indijski piščančji kari): 1-500g piščančjega mesa operemo, obrežemo in narežemo na majhne koščke. V ponvi segrejemo 100g ghee masla ali olja in na njem prepražimo 3 sesekljane čebule, dokler rahlo ne porjavijo. 2-Dodamo 3 sesekljane paradižnike in 15g mešanice za piščančji kari. Solimo po okusu. 3-Pražimo 2-3 minute, nato dodamo meso in pražimo še 10 minut. Dodamo 100g stepenega navadnega jogurta in 60ml vode ter premešamo. 4-Ogenj zmanjšamo na nizko stopnjo, pokrijemo in lahno vremo 20 minut. Pazimo, da se ne sprime na dno posode. Dodamo 15ml limoninega soka in 2g listov grškega sena. Premešamo in postrežemo.

POREKLO: Indija