Indijska Začimbna Mešanica za Žar (Tandoori) CD 100 g

2.95 
Kratek opis:
Začimbna mešanica za popularno piščančjo indijsko jed iz pečice.
2731
4 Izdelek (i)
+
40.00 € do brezplačnedostave

100 g

SESTAVINE: koriander, kumin, sušeni mango, kurkuma, sol, rdeči čili, čili kašmiri, črni poper, klinčki, česen, črna kumina, kosmiči čebule, muškatni cvet, asafetida.

Izdelek je pakiran v obratu, kjer se lahko rokuje tudi z izdelki, ki vsebujejo gluten, oreške, arašide, pšenico, ječmen, sojo, zeleno, gorčico, sezam in mlečne proizvode.

Brez umetnih barvil.

METODA PRIPRAVE (Tanduri piščanec): 1-V terilniku stremo 15g ingverja, 6 strokov česna in 60g čebule, da dobimo pasto. Dodamo žličko soli in premešamo. 2-Pripravljeno pasto temeljito vtremo v očiščenega in opranega piščanca (cca 800g). Natrtega piščanca postavimo v ekonom lonec, dolijemo 3/4 kozarca vode in kuhamo pod pritiskom 10 minut. Piščanca nato vzamemo ven ter v prsi in krače napravimo zareze. 3-Zmešamo 20g mešanice za tanduri, pol žličke soli, žličko čičerikine moke, 3 žličke limoninega soka in 3 žličke vode. Mešanico vtremo v površino piščanca, zareze in notranjost. Pečemo na 200°C v pečici 15 minut. 4-Piščanca vzamemo iz pečice in ga polijemo s 25g olja ter ga vrnemo v pečico. Pečemo, dokler se meso ne zmehča.

POREKLO: Indija

Sorodni izdelki