Zeleni (Mungo) Fižol EE 500 g

2.95 
Kratek opis:

500g

Fižol mungo spada v red stročnic, njegovi predniki pa prihajajo iz prostranih step Mongolije. Zaradi velike vsebnosti proteinov je drobcen zelen fižolček zelo pomemben v kuhinjah azijskih dežel, med drugim na Kitajskem, Tajskem, v Koreji, Indiji, Pakistanu in Iranu. Svojo vlogo, počasi a vztrajno, dobiva tudi v kuhinjah Zahoda, kjer so priljubljeni predvsem njegovi kalčki.

Poleg odličnega okusa je tudi izredno lahko prebavljiv. Uporablja se tako za pripravo slanih jedi kot tudi sladic. 

Iz fižola mungo so narejeni tudi Stekleni Rezanci Vermicelli 100 g.

RECEPTI: Mungo MasalaDal Tadka

 

2721
18 Izdelek (i)
+

SESTAVINE: 100% mungo (zeleni fižol).

Alergijski nasvet: Pakirano v tovarni, kjer se rokuje tudi z oreški, lešniki, sezamom, glutenom, pšenico, mlekom v prahu, sojo in gorčico.

Primerno za vegetarijance.

Naravno bogato z beljakovinami.

PRIPRAVA:Vsebino namočite čez noč, če je le mogoče. Temeljito speremo in odcedimo. Prekrijemo s svežo vodo, zavremo in lahno vremo 1,5h ali dokler se ne zmehča.

Ne uživamo surovo. 

POREKLO: tuji proizvod, pakirano v Angiji.

Sorodni izdelki