Riževi Rezanci FB 1mm 400 g

2.65 
Kratek opis:

400 g

Riževi rezanci so narejeni izključno iz riževe moke. Razširjeni so po vsej jugovzhodni Aziji. Uporabljajo se za juhe, solate, raguje in jedi iz voka.

 

RECEPTI: Pad Thai

 

0642
38 Izdelek (i)
+

Riževi Rezanci 1 mm FARMER 400 g

PRIPRAVA: Riževe rezance je najbolje za 30-45 minut namočiti v mlačno vodo. Nato v kozici zavrete vodo, vanjo denete tako pripravljene rezance in jih kuhate še minuto ali dve, odvisno od tega za kaj jih boste uporabljali - npr. če boste pripravljali pad thai, stir fry oziroma nekaj v tem smislu, naj bodo rezanci še malo trdi, saj se bodo dokončno pokuhali v jedi. Če boste rezance dodajali juham, jih uporabljali v zavitkih in podobno, pa rezance kuhajte do mehkega.

Pri obeh verzijah je pomembno, da rezance takoj ko jih odcedite prelijete z ledeno hladno vodo, da se kuhanje ustavi. Svetujemo tudi, da jih pokapate z malce sezamovega olja in nežno obrnete, da se ne bodo zlepili.

SESTAVINE: riževa moka.

POREKLO: Tajska