Indonezijska Čilijeva Pasta Sambal Surinam Ekstra Pekoča WANITA DJAWA 290 ml

4.40 
Kratek opis:

 

Sambal je čilijeva pasta oz. omaka z začimbami, ki se postreže kot dodatek ob jedi, najbolj pogosto taki z rižem ali rezanci. Poleg čilijev so glavne sestavine pasta iz kozic, čebula, sladkor, kis in sol, se pa razlikujejo glede na to ali sambal prihaja iz Indonezije, Malezije, Filipinov, Šri Lanke ali Singapurja. 

Namizni sambali znamke Wanita Djawa so narejeni po domačem receptu iz izbranih sestavin. Zelo pekoči surinamski javanski sambal se odlično poda k jedem z rižem, testeninami in krompirjem ter prigrizkom.

Nasvet za eksotično dip omako: Sambal po okusu vmešamo v majonezo, kečap ali jogurt. Odličen je tudi kot dodatek na pici in v sendvičih.

Cena v točkah: 5 točk(i/e)
3318
6 Izdelek (i)
+
30.00 € do brezplačnedostave

SESTAVINE: čiliji Madame Jeanette 37%, čebula, rastlinsko olje (sončnica), sladkor, česen, modificirani škrob (koruza), pasta iz kozic, sol, sredstvi za uravnavanje kislosti: ocetna kislina, citronska kislina, barvilo: karamel, konzervans: kalijev sorbat.

ALERGENI: kozice (raki)

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka: energijska vrednost: 969 kJ / 231 kcal, Maščobe: 16 g, Od tega nasičene: 1,4 g, Ogljikovi hidrati: 22 g, Od tega sladkorji: 16 g, Beljakovine: 1,2 g, Sol: 3,9 g.

POREKLO: Nizozemska