Pasta za Zeleni Kari Vegetarijanska MP 400 g

4.75 
Kratek opis:

 

Vegetarijanska pasta za pripravo zelenega tajskega karija.

tajski kuhinji se karijem reče kaeng. Ponavadi so pripravljeni iz mesa, morskih sadežev in/ali zelenjave v omaki, ki bazira na karijevi pasti. Ta je sestavljena iz čilija, čebule oz. šalotke, česna in paste iz kozic. Začimbe definirajo vrsto karija. Uporabljajo se lokalne začimbe: čili, kaffirjevi listilimonska trava, galangal in, v centralni in južni Tajski, tudi kokosovo mleko.  

Na Zahodu karije razlikujemo po barvi. Za rdeči kari se uporabljajo rdeči čiliji, za zeleni kari se uporabljajo zeleni čiliji. Rumeni kari - imenovan Kaeng kari je, zaradi turmerika, kumine in drugih suhih začimb, bolj podoben indijskim karijem.

PRIPRAVA (za 3-4 osebe): Na žlici olja popražimo 50 g paste za kari, nato pa dolijemo 240 ml kokosovega mleka. Dodamo 200 g narezane (trše) zelenjave po izbiri in nekaj časa mešamo in segrevamo. Dolijemo še 120 ml kokosovega mleka in segrevamo do vretja. Dodamo še 100 g mehkejše zelenjave in vremo, dokler ni kuhano. Po potrebi še začinimo. Namig: Za blažjo in manj pikantno verzijo uporabimo polovično količino paste.

Cena v točkah: 5 točk(i/e)
3107
18 Izdelek (i)
+
40.00 € do brezplačnedostave

SESTAVINE: zeleni čili, limonska trava, česen, sol, galangal, koriandrovo seme, olupek kafir limete, poper, kumin, kurkuma.

Izdelek je veganski.

Brez konzervansov, ojačevalcev arome, umetnih barvil, gensko modofociranih sestavin in brez glutena.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka: Energijska vrednost: 287 kJ/ 68 kcal, Maščobe: 0 g, Od tega nasičene: 0 g, Ogljikovi hidrati: 9,5 g, Od tega sladkorji: 1,2 g, Vlaknine: 7,7 g, Beljakovine: 3,1 g, Sol: 14,9 g.

POREKLO: Tajska

Brez objav

Napiši kritiko