Začimbna Pasta za Tajski Rdeči Kari (Kaang Daeng) Blago Pekoča AHG 50 g

2.30 
Kratek opis:

 

Rdeči kari je verjetno med tajskimi najbolj priljubljen, pasta pa tudi vsestransko uporabna. Mešanica zelišč in začimb daje oster in pikanten okus zelenjavnim in mesnim karijem, jedem z rižem in rezanci, lahko ga pa uporabimo tudi kot osnovo za juho in sestavino za marinado.

 

RECEPT: Kaeng Daeng za 4 osebe

SESTAVINE: 1 vrečka kari paste AHG, 1-2 žlici rastlinskega olja, 330 ml kokosovega mleka, 250 g očiščenega in narezanega piščančjega mesa, 150 g narezane zelenjave (gobe, češnjevi paradižniki, jajčevci in/ali koščki vloženega ananasa), listi sladke bazilike, rdeči čili in sveži koriandrovi listi.

POSTOPEK:

1. V ponvi ali voku na srednjem ognju segrejemo olje. Dodamo vsebino vrečice in sotiramo nekaj minut, da zadiši. Dodamo 170 ml kokosovega mleka in kuhamo 3 minute oz. dokler se mleko ne pojavi na vrhu.

2. Dodamo meso in kuhamo še 5 minut.

3. Dolijemo še 160 ml kokosovega mleka in zelenjavo ter zavremo. Kuhamo toliko, da se zelenjava zmehča in odstavimo.

4. Po želji okrasimo z listi koriandra in narezanim rdečim čilijem. Postrežemo še vroče s prilogo kuhanega riža. 

3725
10 Izdelek (i)
+
50.00 € do brezplačnedostave

SESTAVINE: sojino olje, česen, kajenski poper, šalotka, sladkor, limonska trava, sol, galangal, ananasov sok, sušene kozice, ribja omaka (izvleček inčunov (riba), sol, sladkor), olupek kombave, zelišča in začimbe.

ALERGENI: soja, raki, ribe

Brez dodanih ojačevalcev arome, konzervansov in umetnih barvil.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka: Energijska vrednost: 1209 kJ/ 289 kcal, Maščobe: 19 g, Od tega nasičene: 3,1 g, Ogljikovi hidrati: 21 g, Od tega sladkorji: 17 g, Vlaknine: 7,9 g, Beljakovine: 4,9 g, Sol: 8,2 g.

POREKLO: Tajska

Še vedno čakamo na tvoje mnenje. Deli svojo izkušnjo z nami in našimi izdelki.

Napiši svoje mnenje

Stranke so kupile tudi