Vietnamski Riževi Listi 22 cm H&S 200 g

3.60 
Kratek opis:

Riževi listi za pripravo spomladanskih zavitkov, vietnamskih zavitkov ter raznoraznih drugih zavitkov.

Za pripravo vietnamskih spomladanskih zavitkov potrebujemo: 

paket riževih listov,

50 g VERMIČELI REZANCEV, ki jih namočimo v vroči vodi za 20 minut, nato jih odcedimo in narežemo na 4cm dolge kose,

4 sušene gobe, ki jih namočimo v vroči vodi za 20 minut, nato jih odcedimo, odstranimo stebla, klobuke pa narežemo na majhne kosce,

1 žlico svežih koriandrovih listov s stebli in pol žličke nasekljanega česna, 

na drobno nasekljano zelenjavo (50 g bambusovih vršičkov, 1 mlada čebula, 1 manjše korenje,  1 list belega zelja, 100 g kalčkov,

125 g mesa po izbiri (ali tofu za vegetarijansko verzijo),

4 žlice ribje omake in nekaj olja za cvrtje. 

POSTOPEK:

Rižev papir za kratek  čas namakamo v vodi in ga nato položimo na vlažno kuhinjsko krpo. Zmešamo zelenjavo, meso in zelišča, dodamo ribjo omako in česen ter dobro premešamo. Del mešanice položimo na spodnjo tretjino lista. Zavijemo najprej enkrat navzgor, nato prepognemo stranske robove, potem pa zavijemo še do konca navzgor. V ponvi segrejemo olje, popečemo pa 3-4 zavitke naenkrat, dokler ne postanejo zlato zapečeni*. Maščobo nekoliko odcedimo, zavitke pa postrežemo s svežim koriandrom in omako za pomakanje.

*Če želimo napraviti sveže zavitke, praženje v ponvi izpustimo.

 

Cena v točkah: 4 točk(i/e)
3055
35 Izdelek (i)
+
50.00 € do brezplačnedostave

SESTAVINE: riževa moka 99,5%, sol.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka: Energijska vrednost: 1479 kJ / 356 kcal, Maščobe: 0 g, Od tega nasičene: 0 g, Ogljikovi hidrati: 81 g, Od tega sladkorji: 0 g, Beljakovine: 6 g, Sol: 0,19 g.

POREKLO: Tajska