Indijska Začimbna Mešanica za Riž (Biryani Masala) CD 50 g

2.95 
Kratek opis:
Začimbna mešanica za indijsko jed z rižem biryani.
2727
3 Izdelek (i)
+
30.00 € do brezplačnedostave

50 g

SESTAVINE: kasija cimet, črni poper, črni kardamom, klinčki, lovor, kašmiri čili, rdeči čili, zeleni kardamom.

Izdelek je pakiran v obratu, kjer se lahko rokuje tudi z izdelki, ki vsebujejo gluten, oreške, arašide, pšenico, ječmen, sojo, zeleno, gorčico, sezam in mlečne proizvode.

Brez umetnih barvil.

METODA PRIPRAVE (Piščančji birjani): 1-750 g piščančjega mesa (s kostmi, narezanega na kocke) 30 minut mariniramo v mešanici jogurta, ingverjevo-česnove paste, soli in limoninega soka. Namočimo 750g basmati riža v dvojni količini vode za 20 minut. 2-Nasekljamo 150g čebule in 300g olupljenega krompirja ter narežemo 15 malih zelenih čilijev. Vse to prepražimo na nekaj maščobe, dokler čebula rahlo ne porjavi in je krompir kuhan. Dodamo še 200g sesekljanega paradižnika, en paket mešanice Biryani ter malo vode. 3-Dobro premešamo in kuhamo, dokler se paradižnik ne zmehča. Dodamo marinirano meso in 3 skodelice vode ter kuhamo, dokler se ne zmehča. Riž zavremo in kuhamo, dokler ne vsrka polovico vode. 4-V večji ponvi polagamo riž in meso izmenično v plasteh. Dodamo preostanek vode in kuhamo, dokler riž ni kuhan. Pred serviranjem rahlo premešamo in postrežemo z navadnim jogurtom ali raito.

POREKLO: Indija