O nas

Mi smo...

... ekipa raziskovalcev in kulinaričnih navdušencev, ki navdih iščejo v neusahljivih virih gastronomske Azije. Z otroško radovednostjo in navdušenjem odkrivamo okuse, sestavine in tehnike priprave azijskih specialitet v sodelovanju s svetovalci iz daljnih dežel Južne Koreje, Burme, Tajske in Japonske. Vse te izkušnje in znanja smo se odločili združiti na enem mestu, v Svilni poti, ki je danes več kot zgolj trgovina in ponudnik azijskih specialitet. Svilna pot je s časom postala čudovit vir idej namenjen pogumnim kulinaričnim popotnikom.

 

Instagram kanali:
Facebook kanal

Prodajni program

Ekipa Svilne poti ureja prvo spletno trgovino z azijsko hrano v Sloveniji. Ponuja tako sestavine za pripravo azijskih jedi kot tudi pripravljene azijske jedi.

V našem živahnem prodajnem programu najdete sestavine za pripravo japonskih, korejskih, kitajskih, vietnamskih, tajskih, burmanskih, indijskih jedi ... in tudi nekatere kuhinjske pripomočke, kot so kuhalniki za riž, bambusovi parilniki, različni tipi vokov ... Za boljši pregled so jedi oz. sestavine razvrščene po kulinaričnih kategorijah in etničnih kuhinjah: tajska hrana, kitajska hrana, korejska hrana, japonska hrana, indijska hrana.

Odprti smo za vsa kulinarična vprašanja v zvezi z azijsko hrano (tako sestavinami kot tudi azijskimi jedmi). Za naše strokovno mnenje, več informacij o posameznem izdelku, ali v primeru, da med množico artiklov ne znate izbrati pravega, nas zlahka kontaktirate na enega od kontaktnih naslovov in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

Poslanstvo

Že samo ime našega podjetja-Svilna pot namiguje na bistvo našega obstoja. Tega je navdihnila zgodovinsko pomembna mreža poti, znana kot Svilna cesta, ki je trgovsko in kulturno povezovala Azijo, Afriko in Evropo.

  1. S podajanjem izčrpnh informacij iz prve roke, želimo vam, dragi kulinarični popotniki, z azijsko hrano oz. azijsko kuhinjo razširiti kulinarična obzorja. Skozi samo hrano pa hočemo pokazati tudi, da je kuhanje lahko tudi celovita kulturna izkušnja, ki se jo trudimo predstaviti in približati. S kančkom domišljije in ščepcem pustolovskega duha se bo monotona kuharija za vas neizbežno prelevilo v potovanje.
  2. Vsak dober kuhar ve, da iskanje in izbiranje sestavin predstavlja 85% kuhanja. To pa zato, ker dober kuhar kuha po načelu: "Boljše sestavine, boljša jed!" Pri Svilni poti predizbor sestavin za pripravo azijskih jedi za vas opravimo že mi. S tem vam prihranimo čas ter olajšamo pot do priprave vrhunskega eksotičnega obroka.
  3. Dobre sestavine niso vedno najdražje sestavine. Skoraj vedno pa so poceni sestavine slabe sestavine. Pristnost, in kakovosten okus sta naši prioriteti. In ker menimo, da je dobra hrana pravica in ne privilegij, se trudimo, da bi vašo kuhinjo preskrbeli s pristnimi azijskimi sestavinami po dostopnih cenah.
  4. Prizadevamo si za svet brez smeti! A utopična kot se to sliši, ne škodi, če se po začimbe, čaje, kavo in tudi baklavo kdaj k nam odpravite s svojo embalažo.
  5. Življenje brez odpadkov - verjetno nikoli ne bo mogoče, a se pri Svilni poti po svojih zmožnostih trudimo pridelati čim manj smeti. Kako? Na primer, škatel, v katerih so prišli artikli, ne zavržemo, temveč jih znova uporabimo pri pakiranju spletnih naročil. Potem smo iz prodaje vzeli plastične vrečke in jih nadomestili s papirnatimi. Z velikim veseljem pa pozdravljamo trud vsakogar, ki se v naši trgovinici v BTC-ju oglasi s svojo embalažo.

Vizija

Enostavno, razbiti želimo monotone kuharske navade in v slovensko kuhinjo vpeljati živahnost azijskih okusov. Verjamemo, da ena sama sestavina lahko klasični jedi doda novo dimenzijo. Le zakaj bi živeli v enodimenzionalnem okvirju, medtem ko nam svet ponuja toliko različnih okusov, barv in kombinacij?

Osnovne informacije

Naziv podjetja

Svilna pot d.o.o.

 

Naslov

Prešernova 19, 1000 Ljubljana

 

Davčna številka

SI22279261

 

Transacijski Račun odprt pri Addiko Bank

IBAN CODE:  SI56 3300 0001 1399 237