Svilna pot BTC

Leta 2017 smo se lotili pustolovščine in odprli postojanko v pokritem delu tržnice BTC, ki se je od matične Trube sprva konceptualno nekoliko razlikovala. Pri njeni postavitvi smo se navdihovali pri bazarjih Svilne poti in pri evropskih delikatesah, da je nastala simpatična fuzija Vzhoda in Zahoda. A se je izkazalo, da smo vam najbolj všeč bolj vzhodnoazijsko usmerjeni.

JAPONSKE SLADKARIJE

Zatorej smo svojo ponudbo močno podprli z najrazličnejšimi japonskimi sladkarijami in prigrizki, nad katerimi se naše stranke ob prihodu hitro navdušijo. Med njimi so legendarne japonske Kit Kat čokoladice, mochiji številnih različnih okusov (tudi mochi sladoled), ikonične biskvitne palčke Pocky, originalne japonske sode Ramune (Hatakosen, Kimura, Genki), in številne druge sladkosti iz Dežele vzhajajočega sonca.

 

INSTANT REZANCI

Svojo ponudbo instant rezancev smo razširili in je zdaj večja kot je bila pred časom. Ponosni smo na svojo zbiko priljubljenih korejskih in japonskih juh ter rezancev legendarnih znamk, kot so SAMYANG, NONG SHIM, NISSIN, ITSUKI, OYAKATA. Naše stranke, katerim bolj odgovarjajo sveži okusi pa se vračajo po tajske, indonezijske in vietnamske instant rezance znamk MAMA, INDOMIE, YUM YUM idr. ... v lončku ali zavojčku, vi izberite!

INDIJA

Želite pripraviti indijski obed? Potem potrebujete kvalitetno karijevo pasto, ki jo boste skombnirali z zelenjavo in/ali mesom po okusu, in ob kateri boste postregli prvovrsten basmati riž. Za prilogo ali kar indijski prigrizek pa ne smejo manjkati papadomi madras in dišeči čatniji.

 

JAPONSKA

Tudi doma si lahko pripravite japonske specialitete kot iz restavracije. Le prave sestavine potrebujete in te boste našli pri nas, saj smo eni izmed največjih ponudnikov japonske hrane v Sloveniji. Tako velik, da nas je prepoznala celo Japonska trgovska organizacija JETRO in nam podelila certifikat "Japanese Food Supporter" na kar smo hudo ponosni. 

KOREJA

Korejska hrana je čudovita, kar so prepoznale tudi naše stranke, ki se redno vračajo po sestavine za pripravo korejskih jedi. Koreja je nam še posebej ljuba, saj je lastnica Svilne poti Korejka. 

 TAJSKA

Ste bolj za sveže okuse Tajske? Imamo res bogato ponudbo začimbnih past za pripravo številnih tajskih jedi, kot so različni kariji, kislo-pekoči juhi tom yum in tom ka, pad thai. Potem imamo tudi osnovne sestavine, ki v tajski kuhinji ne smejo manjkati: ribje omake, ostrigine omake, pasto iz kozic, limonsko travo, palmin sladkor, kokosovo mleko, tamarindovo pasto in še in še!

 

ZAMRZNJEN PROGRAM

V našem zmrzovalniku hranimo že gotove jedi, kot so korejski in japonski žlikrofi, mochi sladoled, instant boba pripravke, testo za pripravo žlikrofov, japonska fermentirana sojina zrna oz. natto, zmrznjeno limonsko travo, limetine kaffir liste idr.

 

Kje smo?

Pokrita tržnica BTC (poleg Eurospin)

Italijanska 7, 1000 Ljubljana

Kontakt

T: (01) 810 90 31
E: info@svilnapot.com

Delovni čas

Pon~Sre od 10:00 do 16:00

Čet~Pet od 10:00 do 17:00

Sobota od 09:00 do 15:00

Nedelje in prazniki zaprto