Svilna pot BTC

Leta 2017 smo se lotili pustolovščine in odprli postojanko v pokritem delu tržnice BTC, ki se od matične Trube konceptualno nekoliko razlikuje. Pri njeni postavitvi smo se navdihovali pri bazarjih Svilne poti in pri evropskih delikatesah, da je nastala simpatična fuzija Vzhoda in Zahoda.

Iz Indije, Indonezije, Turčije in drugod smo dali prepeljati začimbe in zelišča najrazličnejših barv in okusov. Razstavili smo jih tako, da jih lahko pustolovke in pustolovci poduhate, okusite ter se z našimi izkušenimi prodajalci pogovorite o možnih kombinacijah. Razstavljene začimbe pred vami stehtamo in ročno zapakiramo. Poleg začimb smo s cejlonskih planjav, indijskih plantaž in kitajskih gričev pripeljali nabor pravih čajev, ki smo jim pridružili tudi izbrano selekcijo sadnih.

In pa kavo ... in to kakšna kavo! Za nas jo pražijo v butični pražarni v Matuljih, mi pa jo za vas, ljubitelji te žlahtne pijače, sveže zmeljemo po vaših željah - espresso, turška ali filter kava.

Sladokusci in poznavalci prave turške baklave boste pri nas prišli na račun, saj v naši stekleni delikatesi ponosno razkazujemo sveže pečene sladke koščke pripravljene spod rok turških mojstrov slaščičarstva iz pravljične zagrebške La Turke. Sladki program sestavljajo tudi turški lokumi, halve in eksotični močiji.

Vse to seveda poleg ostalih azijskih sestavin in izdelkov.

Nismo pa pozabili svojih začetkov, zato pustolovkam in popotnikom iz oddaljenih krajev Slovenije v BTC-ju pripravimo pakete in naše izdelke preko pridnih kamel pri Pošti Slovenije še naprej pošiljamo na dom. 

Kje smo?

Pokrita tržnica BTC (poleg Eurospin), 1000 Ljubljana

Kontakt

T: (01) 810 90 31
E: info@svilnapot.com

Delovni čas

Pon~Sre od 10:00 do 16:00

Čet~Pet od 10:00 do 17:00

Sobota od 09:00 do 15:00

Nedelje in prazniki zaprto