Ročno Pakirano

 

Na začetku sta nedotaknjena, z božjo roko varovana, kumin in janež v Egipt ponesla svojo aromo na krilih nežnega mediteranskega vetriča, ki je hladil to razgreto zemljo. V sosednji Aziji je rasel sladek majaron, skrivnostni monsuni so vlažili kardamom na malabarski obali (Indija) in cimet na Cejlonu, medtem ko so dišeči klinčki in čarobni muškat krasili pobočja vulkanskih moluških otokov. V sredi tega raja je bil človek, ki je z radovednostjo odkrival neprecenljive, dišeče darove narave. Odkrival in jih nato po Svilni poti raznosil do meja tedaj njemu znanega sveta, nato še dlje.

S stoletji trgovanja in izmenjave so se začimbe tako razširile in vpletle v naš vsakdan, da si ustvarjanja brez njih danes ne moremo več predstavljati. Kot pri večini stvari, sta s sodobno hiperprodukcijo tudi začimbam padla kakovost in cena. Zato mi k izboru začimb in zelišč iz naše ponudbe pristopamo butično. To pomeni, da jih pri lokalnem specializiranem dobavitelju mesečno nabavljamo v manjših količinah in s tem vzdržujemo njihovo kakovost. Slednjo nadzorujemo tudi tako, da čisto vsak zavitek ročno zapakiramo in se mu posebej posvetimo.

Pakiranje začimb poteka v našem bazarčku na pokriti tržnici v BTC-ju, kjer se kupci lahko pobliže spoznajo z našimi začimbami že pred nakupom; lahko jih povonjajo in okusijo. Znani smo zlasti po prvovrstni španski dimljeni papriki, pravem cejlonskem cimetu in sončno rumeni, zdravilni indijski kurkumi. Seveda pa je naš asortiman veliko širši, saj šteje več kot 50 imen, zato lepo vabljeni, da z nami odkrivate ta čudoviti svet dišečih začimb in zelišč Svilne poti.