Izjemno Okusen Vroči Lonec s Piščancem, Krompirjem in Suhimi Slivami


Za trenutek si predstavljajte piščanca, jabolko, krompir, suhe slive in piment v enem loncu. Rezultat je prav eksplozivna fuzija toplih jesenskih okusov, ki bo odlično popestrila vaš jedilnik. Sicer pa so sadno-mesne kombinacije te vrste nekaj povsem običajnega v kuhinji Centralne Azije.

POTREBUJEMO
  • 4 piščančja bedra
  • 4 žlic olivnega olja
  • 700 g krompirja za peko, olupljenega in narezanega na 2 cm krhlje
  • 2 jabolki, olupljeni in narezani na 2 cm krhlje
  • 1 čajna žlička pimenta
  • 1 čajna žlička kajenskega popra
  • 4 jušne žlice paradižnikove omake
  • 3 stroke česna, grobo sesekljanega
  • 80 do 100 g suhih sliv
  • 650 ml piščančje jušne osnove
  • sol
  • sveže mlet črni poper
  • za dekoracijo: svež koper in grobo sesekljane pražene pistacije

Vse začimbe, uporabljene v receptu, lahko kupite v naši trgovini z začimbami, kjer jih lahko poskusite, povohate, izberete po svojem okusu, mi pa jih za vas stehtamo in zapakiramo. Nahajamo se v pokritem delu tržnice v BTC-ju, vhod Eurospin. V trgovinici na Trubarjevi 20 pa dobite že natehtane začimbe.

 

POSTOPEK

1. Solimo in popramo piščančja bedra. V posodi, dovolj veliki, da na dno položimo vsa 4 bedra segrejemo 3 žlice olja in z obeh strani popečemo meso do lepe rjave barve.

2. Piščanca vzamemo iz posode in ga pokrijemo, da ne izgublja toplote.

3. V posodo nato damo krompir in jabolka ter 5 min pražimo na srednjem ognju. Občasno premešamo.

4. Dodamo piment, kajenski poper, paradižnikovo omako in suhe slive. Dobro premešamo in na to vgnezdimo piščančja bedrčka.

5. Zalijemo s piščančjo osnovo in zavremo. Nato zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo pol ure.

6. Krompir, jabolka in suho sadje vzamemo iz posode in prestavimo na pekač. Bedra pustimo, da se v posodi kuhajo še 15 min, medtem pa segrejemo pečico na 250 stopinj (nastavitev žar).

7. Bedra prestavimo na pekač in skupaj s krompirjem pečemo še v pečici 5 min, da poprimejo lepo skorjico. V tem času pa zvišamo temperaturo omake in pri najvišji temperaturi zreduciramo omako do približno 2 do 3 dl.