
Jajčevce smo združili z zemeljskimi toni tahinija in orehov ter jih začinili z visokim C-jem granatnega jabolka, limone in sumaka … wow! Kontrasti se bodo zlili v uravnoteženo celoto, ki navdušuje! To jed lahko postrežemo samostojno ob spremljavi pogače ali riža, lahko pa jo ponudimo kot prilogo.
POTREBUJEMO
- 4 manjše do srednje jajčevce
- 4 jušne žlice olivnega olja
- 3 stroke česna, strte in drobno sesekljane
- 1 zvrhano čajno žlico soli
- 2 čajni žlici sumaka
Za tahini-jogurtov preliv:
- 100 g tahinija
- 120 g grškega jogurta
- 2 štroka česna, strta in sesekljana
- sok polovice limone
- 1 čajno žličko soli
- 1/2 čajne žličke sumaka
- 1 jušno žlico ekstra deviškega olivnega olja
- 50 g drobno sesekljanih orehov
Za dekoracijo (in seveda okus):
- 1/2 lončka semen granatnega jabolka
- drobno sesekljanih orehov
- 4 jušne žlice sesekljanega koriandra (lahko tudi peteršilja)
POSTOPEK
1. Segrejemo pečico na 200 stopinj.
2. Podolgem razpolovimo jajčevce in jih položimo na pekač. V polovičke naredimo zareze, da dobimo rombe, vendar ne pregloboko, da ne poškodujemo kože. Bogato natremo z olivnim oljem in česnom ter potresemo s soljo in sumakom.
3. Pečemo v pečici 30 min, dokler meso jajčevca ni popolnoma mehko. Medtem pripravimo tahini-jogurtov preliv.
4. V posodi zmešamo tahini, grški jogurt, orehe, česen, limonin sok, sol, sumak in olivno olje. Po okusu prilagodimo.
5. Ko so jajčevci gotovi, jih pustimo 5 min, da se malce ohladijo. Prelijemo jih z tahini-jogurtovim prelivom in potresemo z orehi, granatnim jabolkom in peteršiljem.
Njam!