Kako pravilno skuhati tapiokine bisere za BUBBLE TEA


Kako pravilno pripraviti tapiokine bisere za BUBBLE TEA

 

Glavni point bubble mlečnega čaja so TAPIOKINE KROGLICE. Pravilno skuhane tapiokine kroglice. In naj že na začetku opozorimo: nikar se tega ne lotite, če nimate 6 do 8 ur časa. In ne, do popolnih, prijetno žvečljivih kroglic bližnjice ni, žal.

Pravilo št. 1: Tapiokine kroglice vedno dajte v vrelo vodo, razen če na deklaraciji ne piše, da jih je potrebno namakati. Pa še to namakanje v hladni vodi bore malo pomaga pri velikih biserih, saj se tapiokin škrob aktivira pri 65 stopinjah celzija.

Pravilo št. 2: Tapiokine kroglice ne smejo divje vreti, ker začnejo pokati in nazadnje razpadejo. Tudi temu smo bili priča.

Pravilo št 3: Velikih tapiokinih kroglic se ne da pripraviti na hitro. Verjemite. 5x smo poskusili in v zadnjem, uspelem poskusu smo te kroglice kuhali / pripravljali 6h. Obstajajo sicer znamke, ki prodajajo napol ali v celoti skuhane kroglice, vendar jih še nismo uspeli dobiti.

Mi smo za naš bubble tea uporabili zelene kroglice s pandanom. Da okus pandana pride do izraza, morate v vodo, v kateri kuhate tapiokine kroglice, dodati sladkor, drugače je zadeva čisto brez okusa. Sicer imamo v ponudbi tudi navadne tapiokine bisere, katerim lahko dodate okus tako, da jih kuhate v čaju in tako infuzirate z okusom po vaši izbiri. Spet, ne pozabite sladkati tekočine, v kateri boste kuhali kroglice.

PRIPRAVA:

1. V majhni kozici zavremo vodo, dodamo jušno žlico sladkorja in dodamo eno malo skodelico velikih tapiokinih biserov (približno 100 g).

2. Na majhnem ognju jih kuhamo 10 min toliko da rahlo brbotajo, nato izklopimo štedilnik in pustimo stati v vodi 1 uro.

3. Po eni uri tapiokine bisere precedimo, vrnemo v kozico, dodamo vodo, sladkor, zopet zavremo, jih 10 min zbrbotamo in nato spet izklopimo štedilnik ter pustimo stati eno uro.

4. To ponovimo 4x do 5x oziroma tolikokrat, da tapiokine kroglice postanejo prozorne.

5. Nazadnje kroglice precedimo in porcioniramo v kozarce. Kar nam ostane lahko damo v posodo s hladno vodo in spravimo v hladilniku za max. 2 dni, drugače tapiokine kroglice izgubijo na žvečljivosti. Po

Za čaj smo mi pripravili močan črni čaj - assam. V 500 ml vrele smo dali jušno žlico čaja in ga vreli 3 minute, saj smo želeli dobiti res močan okus po čaju. Izberete lahko katerikoli drug čaj po okusu, ki gre dobro z mlekom. Super pride z matcho, ampak matcha lattejem.

Sadni čaji tu gredo slabo zraven, saj se mleko potem sesiri in ne pride ravno fino. Če bi sadnega, potem ne dodajajte mleka. Simpl. Bubble milk tea Tajvanci sladkajo s sirupom iz rjavega sladkorja. Pripravite ga enostavno: združite 2 enoti (žlici, skodelici, 100 g) rjavega sladkorja in 2 enoti vode, zavrete in kuhate, da se zgosti.

 

 

NAKUP SESTAVIN

Tapiokini Biseri Veliki THAI DANCER 375 g

Komentarji

Ni mnenj

Napiši svoje mnenje