Natrgana Svinjina s Sezamom in Medom


Sestavine

  • 1125 g svinjske pečenke, narezane na 6 kock
  • 1/2 bele čebule, narezane na kocke
  • 4 stroke česna, olupjene in strte s stranjo noža
  • 60 ml sojine omake
  • 45 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica belega sezama
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 3 narezani sveži čiliji

 

Priprava

1. V počasnem kuhalniku 4 ure kuhamo dobro pomešane sestavine: svinjino, čebulo, česen, sojino omako, rjavi sladkor, med in sezam.

2. Svinjino preložimo na kuhinjsko desko in jo natrgamo z dvema vilicama.

3. V drugo posodo dodamo sok iz počasnega kuhalnika in vmešamo koruzni škrob. Kuhamo na srednje močnem ognju, dokler se omaka ne zgosti. Vmešamo čili in natrgano svinjino.

4. Postrežemo z rižem.