
Sestavine
- 1125 g svinjske pečenke, narezane na 6 kock
- 1/2 bele čebule, narezane na kocke
- 4 stroke česna, olupjene in strte s stranjo noža
- 60 ml sojine omake
- 45 g rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
- 1 žlica belega sezama
- 1 žlica koruznega škroba
- 3 narezani sveži čiliji
Priprava
1. V počasnem kuhalniku 4 ure kuhamo dobro pomešane sestavine: svinjino, čebulo, česen, sojino omako, rjavi sladkor, med in sezam.
2. Svinjino preložimo na kuhinjsko desko in jo natrgamo z dvema vilicama.
3. V drugo posodo dodamo sok iz počasnega kuhalnika in vmešamo koruzni škrob. Kuhamo na srednje močnem ognju, dokler se omaka ne zgosti. Vmešamo čili in natrgano svinjino.
4. Postrežemo z rižem.