
2 - 4 osebe
Sestavine
- 1 žlica poprovih zrn
- 1 svinjska ribica (file), narezana na tanke rezine
- 4 čajne žlice sezamovega olja
- 4 čajne žlice sončničnega olja
- 2 velike žlice svežega naribanega ingverja
- 1-3 sveži rdeči čiliji, na drobno nasekljani
- 125 g gob bukov ostrigar
- 125 g šitake gob
- 1 mlada čebula, nasekljana
- 2 stroka česna, nasekljana
- 300 g kalčkov
- 250 g jajčnih rezancev
- 2 čajni žlici ribje omake
- 6 čajnih žlic ostrigine omake
- šopek svežega koriandra, seskljanega
- 2-4 žlice sojine omake
- 1-2 limeti, razčetverjeni
Priprava
1. Rezance pripravimo po navodilih proizvajalca (običajno 3-4 minute) in jih dobro odcedimo.
2. V voku segrejemo sezamovo olje ter hitro dodamo ingver, mlado čebulo in čilije. Ko prične cvrčati, mešamo kako minuto in nato dodamo na tanko narezane gobice, sojine kalčke ter poprova zrna. Dobro premešamo in zmanjšamo ogenj na srednjo jakost.
3. Ko se kalčki malo razpustijo, ob zmernem mešanju dodamo pokuhane jajčne rezance in dobro mešamo. Začinimo z ribjo in ostrigino omako ter polovico svežega koriandra.
4. Istočasno kot vok segrejemo še ponev z nekaj sončničnega olja in na njem popražimo rezine svinjskega fileja. To počnemo toliko časa, da izpari večina vode, ki jo spusti meso.
5. Narejeno meso dodamo sestavinam v voku in vse skupaj potrpežljivo premešamo ter dodamo še sojino omako, da se lepo vpije med ostale sestavine.
6. Jed takoj postrežemo. Lahko še okrasimo z ostankom narezanega koriandra in rezinami limete.