
Za 4 osebe
Sestavine
- 3/4 lončka panko drobtin
- 2 žlički sezama
- 1 beljak
- 1 žlička kitajske mešanice petih začimb
- 1/2 žličke soli
- 1/2 kg piščančjih prs, narezanih na kose velikosti po želji
- 1 žlička sezamovega olja
- 1 sesekljana čebula
- 1/2 lončka kečapa
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 1 1/2 žličke jabolčnega kisa
- 1 1/2 žličke worchesterske omake
- 1 mlada čebula, narezana
Priprava
1. Pečico segrejemo na 250 C. V primerni kozici na visokem ognju 5 minut med stalnim mešanjem pražimo drobtine in sezam. Nato mešanico preložimo na pladenj, da se ohladi.
2. V srednje veliki skledi stepemo beljak, 1/2 žličke kitajske mešanice petih začimb in sol, dokler se masa ne speni. Piščančja prsa paniramo v mešanici iz beljaka in nato še mešanici iz drobtin. Piščanca položimo na peki papir in ga pečemo 13-15 minut oz. dokler niso več surovi. Med peko ga ne obračamo.
3. Medtem, ko se piščanec peče, v kozici segrejemo olje na srednjem ognju. Dodamo čebulo in jo pražimo 8-10 minut , dokler rahlo ne porjavi. Odstavimo z ognja. Vmešamo kečap, kis, worchestersko omako in preostanek kitajske mešanice petih začimb. Potresemo z mlado čebulo, prelijemo v skledico in postrežemo s piščancem.