Piščanec iz Pečice z Žar Omako s Petimi Začimbami


Za 4 osebe
 
Sestavine
  • 3/4 lončka panko drobtin
  • 2 žlički sezama
  • 1 beljak
  • 1 žlička kitajske mešanice petih začimb
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 kg piščančjih prs, narezanih na kose velikosti po želji
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1/2 lončka kečapa
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 1 1/2 žličke jabolčnega kisa
  • 1 1/2 žličke worchesterske omake
  • 1 mlada čebula, narezana
 
Priprava
 
1. Pečico segrejemo na 250 C. V primerni kozici na visokem ognju 5 minut med stalnim mešanjem pražimo drobtine in sezam. Nato mešanico preložimo na pladenj, da se ohladi.
 
2. V srednje veliki skledi stepemo beljak, 1/2 žličke kitajske mešanice petih začimb in sol, dokler se masa ne speni. Piščančja prsa paniramo v mešanici iz beljaka in nato še mešanici iz drobtin. Piščanca položimo na peki papir in ga pečemo 13-15 minut oz. dokler niso več surovi. Med peko ga ne obračamo.
 
3. Medtem, ko se piščanec peče, v kozici segrejemo olje na srednjem ognju. Dodamo čebulo in jo pražimo 8-10 minut , dokler rahlo ne porjavi. Odstavimo z ognja. Vmešamo kečap, kis, worchestersko omako in preostanek kitajske mešanice petih začimb. Potresemo z mlado čebulo, prelijemo v skledico in postrežemo s piščancem.