Indonezijski Zelenjavni Kari (Sayur Lodeh)


Za 4 osebe

Sestavine

  • zelenjava po želji: paprika (zelena, rdeča), mlada čebula, sojini kalčki, stročji fižol, rdeče zelje, jajčevec, korenje, ...
  • 200 g tofuja
  • 500 ml kokosovega mleka
  • 3 žlice sezamovega olja
  • 1 vrečka paste za indonezijski zelenjavni kari

Priprava

1. Zelenjavo operemo in narežemo.

2. V voku segrejemo sezamovo olje, dodamo narezano čebulo in papriko ter mešamo, dokler se ne zmehča. Hkrati v ločeni ponvi na sezamovem olju hitro popečemo tofu na obeh straneh, da rahlo porjavi.

3. Hitro vmešamo pasto za kari in zalijemo s kokosovim mlekom.

4. Dodamo preostalo zelenjavo in popečen tofu. Dobro pomešamo in pokrijemo. Kuhamo na zmernem ognju, dokler se stročji fižol (oziroma najtrša zelenjava) ne zmehča.

5. Postrežemo ob rižu ali kruhu.