Solata s Pomarančo, Koromačem in Mladim Sirom


Razveselite goste na pikniku ali doma z nenavadno, a naravnost orgazmično osvežilno poletno zelenjavno-sadno solato!

Za 10 oseb

Sestavine:

  • 5 manjših koromačev, na tanko narezanih
  • 7 večjih narezanih pomaranč
  • 200 g rukole
  • 250 g črnih oliv
  • 3 majhne čebule (najbolje rdeče), na tanko nasekljane
  • 450 g teriyaki omake, pomešane s sokom ene pomaranče
  • 1 žlica riževega kisa
  • 5 žlic rastlinskega olja (najbolje sezamovega ali olivnega ali oboje)
  • 1 kg mladega sira, narezanega na 0,5 cm velike koščke
  • 3 žlice praženih sezamovih semen

 

Priprava:

1. Koromač, pomarančo, rukolo, olive in čebulo enakomerno porazdelimo na 10 krožnikov.

2. Pripravimo preliv tako, da zmešamo 300 g teriyaki omake s pomarančo in rižev kis.

3. Segrejemo olje. Mladi sir začinimo s sveže mletim poprom in ga popečemo na ponvi, dokler ne zadobi zlatorumene barve. Dodamo preostalih 150 g teriyaki omake s pomarančo.

4. Na vsak krožnik položimo mladi sir in postresemo s sezamovimi semeni (ki smo jih predhodno popražili).

5. Postrežemo takoj.