Veganska Majoneza iz Tofuja in Indijskih Oreščkov


Za vse, ki obožujete kremne namaze, a ne želite ali si ne morete privoščiti takih z jajci in oljem. Primerno za vegansko dieto!

 

Za približno 500ml majoneze:

Sestavine

  • 1 paket čvrstega gladkega tofuja
  • pol skodelice indijskih oreščkov
  • 3 žlice svežega limoninega soka
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlička čebule v prahu
  • sol po okusu

 

Priprava

1. Indijske oreščke namočimo za približno 1 uro in jih nato odcedimo.

2. Tofu vzamemo iz embalaže in ga odcedimo.

3. V mešalnik damo vse sestavine razen soli ter miksamo na visoki stopnji, da dobimo lahko in kremno mešanico. Po okusu dodamo sol, po potrebi večkrat poskusimo in ponovno zmiksamo.

4. Shranimo v kozarec, trdno zapremo ter hranimo v hladilniku največ 2 tedna.

* Za bolj fino majonezo namesto dela oreščkov uporabimo maslo iz indijskih oreščkov.

** Priporočamo kot dodatek za: Solata iz Soba Rezancev in Edamame Fižola