
Za vse, ki obožujete kremne namaze, a ne želite ali si ne morete privoščiti takih z jajci in oljem. Primerno za vegansko dieto!
Za približno 500ml majoneze:
Sestavine
- 1 paket čvrstega svilnatega tofuja
- pol skodelice indijskih oreščkov
- 3 žlice svežega limoninega soka
- 1 žlička gorčice
- 1 žlička čebule v prahu
- sol po okusu
Priprava
1. Indijske oreščke namočimo za približno 1 uro in jih nato odcedimo.
2. Tofu vzamemo iz embalaže in ga odcedimo.
3. V mešalnik damo vse sestavine razen soli ter miksamo na visoki stopnji, da dobimo lahko in kremno mešanico. Po okusu dodamo sol, po potrebi večkrat poskusimo in ponovno zmiksamo.
4. Shranimo v kozarec, trdno zapremo ter hranimo v hladilniku največ 2 tedna.
* Za bolj fino majonezo namesto dela oreščkov uporabimo maslo iz indijskih oreščkov.
** Priporočamo kot dodatek za: Solata iz Soba Rezancev in Edamame Fižola