
Sestavine
- piščančja bedra brez kosti 500 g
- strti česen, 1 velika žlica
- 1 čili, nasekljan celi ali mleti
- rastlinsko olje
marinada
- ribja omaka, 1 velika žlica
- sladkor, 1 velika žlica
- črni poper po okusu
omaka za glazuro
- ribja omaka, 1 velika žlica
- rižev kis, 1 velika žlica
- sladkor, 1 velika žlica
- voda, 3 velike žlice
Priprava
1. Sestavine za marinado dobro premešamo, vtremo v piščančje meso in mariniramo 10 minut.
2. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo piščanca toliko časa, da obe strani porjavita in se hrustljavo zapečeta. Ponev odstavimo in shranimo popraženo meso.
3. V skledici dobro premešamo sestavine za omako za glazuro.
4. Ponev operemo in psušimo in v njej ponovno segrejemo nekaj olja. Dodamo strt česen, omako za glazuro, čili in meso.
5. Ko zavre, ogenj nekoliko zmanjšamo in mešamo, dokler se omaka za glazuro ne zgosti in postane temno rjave barve. Piščanca zatem še nekajkrat obrnemo in premešamo.
5. Postrežemo ob rižu ali kaki prilogi po želji.