Sestavine
- 500 g piščančjih prsi, narezanih na 2 x 2 cm debele koščke
- 4 žlice rastlinskega olja (oz. 3 žlice, če pripravljamo na žaru)
- 1 žlica drobno nasekljanega česna
- sok ene limete
- 1/4 žlice mletega muškatnega oreščka
- 1/4 žlice mletega koriandra
- 3/4 žlice paprike v prahu
- 1/2 žlice kajenskega popra v prahu
- 3/4 žlice soli
- 1/2 žlice mletega črnega popra
- 2 žlici navadnega jogurta
Priprava
1. V primerni posodici premešamo vse sestavine in dodamo piščanca v koščkih.
2. V hladilniku mariniramo od ene do 24 ur.
3. Koščke nabodemo na nabodala, pri čemer pazimo, da niso preveč stisnjeni.
4. Pečemo na žaru, dokler niso pečeni ali v pečici približno 15~20 minut na 220 stopinjah celzija (oz. dokler ni pečeno).
5. Koščke postisnemo z nabodal v omako.