Indijski Piščančji Kebab


 

Sestavine

  • 500 g piščančjih prsi, narezanih na 2 x 2 cm debele koščke
  • 4 žlice rastlinskega olja (oz. 3 žlice, če pripravljamo na žaru)
  • 1 žlica drobno nasekljanega česna
  • sok ene limete
  • 1/4 žlice mletega muškatnega oreščka
  • 1/4 žlice mletega koriandra
  • 3/4 žlice paprike v prahu
  • 1/2 žlice kajenskega popra v prahu
  • 3/4 žlice soli
  • 1/2 žlice mletega črnega popra
  • 2 žlici navadnega jogurta
 
Priprava
 
1. V primerni posodici premešamo vse sestavine in dodamo piščanca v koščkih.
 
2. V hladilniku mariniramo od ene do 24 ur.
 
3. Koščke nabodemo na nabodala, pri čemer pazimo, da niso preveč stisnjeni.
 
4. Pečemo na žaru, dokler niso pečeni ali v pečici približno 15~20 minut na 220 stopinjah celzija (oz. dokler ni pečeno).
 
5. Koščke postisnemo z nabodal v omako.