Til Ladoo je tradicionalna indijska slaščica, ki nikoli ne manjka na praznični mizi. Obstaja mnogo različic te priljubljene jedi, mi pa vam ponujamo eno izmed preprostejših variant - potrebujete namreč le tri sestavine!
Presenetite prijatelje za letošnji Diwali in zadovoljite še tako zagrizene sladkosnede!
Sestavine:
- 2 skodelici belega sezama
- 1, 5 skodelice nasekljanih datljev
- 1 skodelica nastrganega kokosa
- začimbe po želji: kardamom, cimet, zvezdasti janež, komarček, ...
Priprava:
1. Sezam na suho pražimo v voku 1 - 2 minuti na srednjem ognju oziroma do zlatorumene barve. Odstavimo, da se ohladi.
2. V vok dodamo kokos in dobro premešamo.
3. Ohlajen sezam rahlo stremo v možnarju. Pri tem moramo biti pazljivi, da ga ne stremo v prah.
4. Sezam pretresemo v posodo. Dodamo kokos in datlje ter dobro premešamo. Če uporabljamo začimbe, jih rahlo prepražimo na ghee maslu in dodamo v tem koraku.
5. Majhno količino mešanice vzamemo v roke in oblikujemo v kroglico (ladoo). Kroglico povaljamo v nastrganem kokosu in okrasimo z nastrganimi mandji ali drugim oreščkom.