Indijske Kokosove Praznične Kroglice Til Ladoo


Til Ladoo je tradicionalna indijska slaščica, ki nikoli ne manjka na praznični mizi. Obstaja mnogo različic te priljubljene jedi, mi pa vam ponujamo eno izmed preprostejših variant - potrebujete namreč le tri sestavine!

Presenetite prijatelje za letošnji Diwali in zadovoljite še tako zagrizene sladkosnede!

Sestavine:

  • 2 skodelici belega sezama
  • 1, 5 skodelice nasekljanih datljev
  • 1 skodelica nastrganega kokosa
  • začimbe po želji: kardamom, cimet, zvezdasti janež, komarček, ...

 

Priprava:

1. Sezam na suho pražimo v voku 1 - 2 minuti na srednjem ognju oziroma do zlatorumene barve. Odstavimo, da se ohladi.

2. V vok dodamo kokos in dobro premešamo.

3. Ohlajen sezam rahlo stremo v možnarju. Pri tem moramo biti pazljivi, da ga ne stremo v prah.

4. Sezam pretresemo v posodo. Dodamo kokos in datlje ter dobro premešamo. Če uporabljamo začimbe, jih rahlo prepražimo na ghee maslu in dodamo v tem koraku.

5. Majhno količino mešanice vzamemo v roke in oblikujemo v kroglico (ladoo). Kroglico povaljamo v nastrganem kokosu in okrasimo z nastrganimi mandji ali drugim oreščkom.