Piščančja Tikka Masala


 

Sestavine

  • 1 indijski piščančji kebab
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 2 nasekljani čebuli
  • 4 žlice drobno nasekljanega česna
  • 4 žlice olupljenega in drobno naribanega svežega ingverja
  • 2 nasekljana paradižnika
  • 1 začimbna pasta Tikka Masala
  • 2 žlici masla
  • 110 ml smetane za kuhanje
 
Priprava
 
1. V posodi na olju pražimo čebulo, česen in ingver. Večkrat premešamo, da se ne zažge. Pražimo do zlatorjave barve.
 
2. Dodamo paradižnik. Pokrijemo posodo, zmanjšamo ogenj in pustimo lahno vreti, dokler se čebula in paradižnik dobro zmešata.
 
3. Dodamo vrečko začimbne paste Tikka Masala in lahno vremo 5 minut.
 
4. Odstavimo z ognja, prelijemo v električni mešalnik in zmešamo.
 
5. Dobro premešano omako prelijemo nazaj v posodo ter dodamo maslo in smetano. Dobro premešamo in lahno vremo 5 minut.
 
6. Dodamo piščančji kebab in lahno vremo še 5 minut.
 
7. Postrežemo z basmati rižem ali kruhom naan. Okrasimo s svežim koriandrom.