Piščančji Kari z Indijskimi Oreščki


za 3-4 osebe

Sestavine

  • 100 g masla ghee
  • 1 velika čebula
  • 2 zmleta stroka česna
  • 1 žlica olupljenega in naslekljanega ingverja
  • 4 žličke madras karija
  • 2 žlički soli
  • 1 žlička mletega kumina
  • pol žličke mletega čilija
  • 4-5 na kocke narezanih piščančjih prs
  • 400 g narezanih paradižnikov
  • ¾ lončka zdrobljenih indijskih oreščkov
  • ¾ lončka navadnega jogurta

 

Priprava

1. Maslo segrejemo na nizkem ognju. Nato dodamo nasekljano čebulo, česen in ingver ter mešamo dokler se ne zmehčajo.

2. Dodamo madras kari, sol, kumin in mleti čili ter mešamo, dokler ne zadiši.

3. Dodamo piščančja prsa in dobro premešamo, da se meso navzame začimb.

4. Dodamo paradižnik, dokler rahlo ne zavre.

5. Pokrijemo in lahno vremo, dokler piščanec ni skuhan.

6. Naposled dodamo še indijske oreščke in jogurt. Lahno vremo, dokler se omaka ne zgosti.

7. Postrežemo z basmati rižem.