
Sestavine:
- 450 g pireja iz buče hokaido (ena manjša buča)
- 1 jedilna žlica sezamovega olja
- 200 g mlete govedine
- 1 čajna žlička soli
- 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
- črni poper po okusu
- 3-4 jedilne žlice tapiokine ali riževe moke
- 2 jajci
- olje za cvrtje (npr. kokosovo)
- panko drobtine
- okonomijaki omaka
Priprava:
1. Hokaido bučo narežemo na manjše kose, položimo na s peki papirjem obložen pekač in malo poškropimo z oljem. Pečemo v pečici na 160°C približno 30 min oziroma, dokler ni mehka.
2. V ponvi segrejemo sezamovo olje in pražimo meso, dokler ne porjavi. Dodamo nasekljano čebulo in kuhamo, dokler ne postekleni.
3. Meso in bučo zmešamo v skledi, dodamo sol, poper in muškatni orešek. Pustimo, da se mešanica ohladi.
4. Maso oblikujemo v manjše kroglice. Lažje nam bo šlo, če imamo roke nekoliko navlažene. Oblikovane kroglice postavimo v hladilnik za eno uro.
5. Kroglice pomokamo, pomočimo v razžvrkljano jajce in na koncu povaljamo v panko drobtinah.
6. Kroglice cvremo do zlatorjave barve. Za bolj zdravo različico jih lahko namesto cvrenja premažemo z malce olja in pečemo v pečici pri 180°C 20 minut.
7. Ocvrte kroglice prelijemo z okonomijaki omako in postrežemo.