Japonske Bučne Kroglice (Hokaido Korokke)


Sestavine:

  • 450 g pireja iz buče hokaido (ena manjša buča)
  • 1 jedilna žlica sezamovega olja
  • 200 g mlete govedine
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
  • črni poper po okusu
  • 3-4 jedilne žlice tapiokine ali riževe moke
  • 2 jajci
  • olje za cvrtje (npr. kokosovo)
  • panko drobtine
  • okonomijaki omaka

 

Priprava:

1. Hokaido bučo narežemo na manjše kose, položimo na s peki papirjem obložen pekač in malo poškropimo z oljem. Pečemo v pečici na 160°C približno 30 min oziroma, dokler ni mehka.

2. V ponvi segrejemo sezamovo olje in pražimo meso, dokler ne porjavi. Dodamo nasekljano čebulo in kuhamo, dokler ne postekleni.

3. Meso in bučo zmešamo v skledi, dodamo sol, poper in muškatni orešek. Pustimo, da se mešanica ohladi.

4. Maso oblikujemo v manjše kroglice. Lažje nam bo šlo, če imamo roke nekoliko navlažene. Oblikovane kroglice postavimo v hladilnik za eno uro.

5. Kroglice pomokamo, pomočimo v razžvrkljano jajce in na koncu povaljamo v panko drobtinah.

6. Kroglice cvremo do zlatorjave barve. Za bolj zdravo različico jih lahko namesto cvrenja premažemo z malce olja in pečemo v pečici pri 180°C 20 minut.

7. Ocvrte kroglice prelijemo z okonomijaki omako in postrežemo.