Japonska Riževa Tortica Ičigo Daifuku Moči


Sestavine

anka(pasta iz fižola azuki)

  • 100 g fižola azuki
  • 70 g rjavega sladkorja
  • ščepec soli
  • voda

moči

  • 100 g moke iz lepljivega riža
  • 2 žlici sladkorja
  • 100 ml vode
  • tapiokina moka

Priprava - anka

1. V ponev položimo azuki in veliko vode. Zavremo, lahno vremo 5 minut in dobro odcedimo. Postopek še enkrat ponovimo ter azuki vrnemo v ponev.

3. Dodamo dva lončka vode, zavremo in lahno vremo pol ure.

4. Odcedimo vodo in azuki vrnemo v ponev. Dodamo sladkor in kuhamo, dokler ne nastane mehka pasta. Mešamo še naprej in dodamo ščepec soli.

5. Odstavimo z ognja in ohladimo.

6. Izoblikujemo majhne kroglice, velike ravno toliko kot jagode, ki jih imate na voljo.

 

Priprava - moči

1. V primerni posodi zavremo vodo in pripravimo pladenj, po katerem posujemo tapiokino moko.

2. V skledo dodamo moko iz lepljivega riža, sladkor in vodo ter dobro premešamo.

3. Skledo postavimo v posodo in testo 15 minut kuhamo na pari.

4. Skledo vzamemo iz posode in kuhano testo (moči) postavimo na pladenj posut s tapiokino moko. Izoblikujemo hlebček in ga dobro prekrijemo s tapiokino moko. Pustimo, da se ohladi.

5. Hlebček razdelimo na 6 delov.

 

Oblikovanje močijev

1. Jagodo ogrnemo z ankom.

2. Kos močija izravnamo in z njim prekrijemo anko in jagodo.

3. Izoblikujemo v kroglo. (V pomoč nam je lahko spodnji prikaz)

4. Z ostrim nožem prerežemo na pol in postrežemo s čajem.