Japonska Udon Juha


Sestavine

tsuju juha

  • 4 lončke (2,4 dl) katsuodashi-ja ali že pripravljene jušne osnove dashi
  • 4 žličke japonskesojine omake
  • 2 žlički mirina
  • 1 žlička soli

ostale sestavine

  • Zamrznjeni udon rezanci (1/2 gnezda za eno porcijo)
  • 1,5 lončka vode
  • 1 nasekljana mlada čebula
  • po želji: ribji polpet, jajca, kuhana govedina, kuhana zelenjava, ...
 
Priprava
 
1. Pripravimo tsuju juho: v loncu združimo sestavine. Slanost in okus uravnamo s količino sojine omake, mirina in soli. Mešanico segrejemo, vendar ne zavremo, da juha ne izgubi okusa.
 
2. V drugi posodi zavremo vodo. Nato dodamo udon rezance in jih kuhamo, dokler se ne zmehčajo (običajno ena do dve minuti).
 
3. Vodo odcedimo in rezance speremo pod hladno vodo.
 
4. Rezance razdelimo v servirne skodelice, dodamo juho in okrasimo z nasekljano čebulo (oz. po želji tudi z drugimi dodatki). Udon juhica se odlično ujema s terijaki piščančjimi nabodali!