Topli Ajdovi (Soba) Rezanci


Sestavine

Tsuju juha (lahko nadomestite s tsuju no moto):
  • 4 lončke (2,4 dl) katsuo dašija
  • 4 žličke sojine omake
  • 2 žlički mirina
  • 1 žlička soli
Ostalo:
  • soba rezanci
  • katsuobuši (po želji/možnosti)
  • mlada čebula ali drobnjak
 
Priprava

1. Pripravimo tsuju juho: v loncu združimo sestavine. Slanost in okus uravnamo s količino sojine omake, mirina in soli. Mešanico segrejemo, vendar ne zavremo, da juha ne izgubi okusa.

2. Pripravimo soba rezance: v loncu zavremo vodo in dodamo rezance in jih kuhamo 3-4 minute oziroma po navodilih proizvajalca, nato pa jih s pomočjo cedila speremo pod mrzlo vodo.

3. Juho postrežemo v sklede tako, da najprej razdelimo rezance in jih nato prelijemo z juho.

6. Okrasimo z zelenjem in katsuobušijem in jed je nared.