Praženi Rezanci z Rakci ali Piščancem (Chow Mein)


Za 2 osebi

Sestavine

  • 200 g na metulja razpolovljenih rakcev ali 200 g piščanca
  • 2 žlici olja za kuhanje (sojino, arašidovo ali sončnično)
  • 2 žlici drobno nasekljanega ingverja
  • 3 žlici drobno nasekljanega česna
  • 150 g na trakce narezane zelene
  • 150 g na trakce narezanega korenja
  • 150 g nacefranega kitajskega zelja, lahko tudi trakci
  • 1 l vroče vode
  • 1/2 čajne žličke črnega popra v prahu
  • 2 jušni žlici sojine omake
  • 1 jušna žlica ostrigine omake
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 jušna žlica tapiokine moke, raztopljene v 50 ml vode
  • 4 gnezda hitro kuhanih pšeničnih rezancev
  • 1 narezana čebula z zelenjem ali koriander za okrasitev
 
Priprava
 
1. Vok ali globoko ponev za cvrtje segrejemo na srednjem ognju. Dodamo olje, česen in ingver.
 
2. Dodamo rakce in jih kuhamo, dokler se ne obarvajo roza. Nato rakce prestavimo iz voka na krožnik.
 
3. V vok dodamo korenje, zeleno in zelje. Cvremo in mešamo približno tri minute.
 
4. Dodamo in zavremo vodo. Nato dodamo sojino omako, ostrigino omako, sladkor in črni poper.
 
5. Dodamo mešanico tapiokine moke in vode.
 
6. Dodamo rakce in rezance. Kuhamo, dokler rezanci niso kuhani.
 
7. Okrasimo s čebulo z zelenjem ali koriandrom.
 
Pripravljena jed ne vsebuje veliko tekočine. Tapiokina moka tekočino zgosti, rezanci pa jo vsrkajo. Rezance lahko pripravimo tudi ločeno, vendar jih je priporočljivo kuhati skupaj, saj se sicer ne navzamejo okusov ingverja, česna, popra in rakcev. Ravno tako prihranimo čas spomivanjem posode.
 
Naj vam tekne!