Kitajski Praženi Riž


za 2-3 osebe
 
Sestavine
  • 2 žlički sezamovega olja
  • 2 stroka česna, drobno nasekljanega
  • 4 piščančja prsa, narezana na kocke
  • 100 g oluščenih in očiščenih rakcev
  • 1 lonček narezane mešane zelenjave po želji
  • 350 g kratkozrnatega riža
  • 1 žlica ribje omake
  • 1 žlica sojine omake
  • 1/4 žličke ostrigine omake
  • 3 ščepce belega popra
  • 2 jajci, nežno stepeni
  • Sol po okusu
 
Priprava
 
1. Segrejemo vok ali ponev z žlico olja.
 
2. Dodamo česen in pražimo dokler ne zadiši, nato dodamo še piščanca, rakce in mešano zelenjavo. Pražimo, dokler piščanec in rakci niso na pol skuhani.
 
3. Dodamo riž in dobro premešamo. Nato dodamo še ribjo omako, sojino omako, ostrigino omako, beli poper in vse skupaj mešamo nekaj minut.
 
4. S kuhalnico naredimo nekakšen vodnjak tako, da riž pomaknemo krožno ob rob ponve. V vodnjak vlijemo jajca. Počakamo 30 sekund in jajca prekrijemo z rižem. Mešamo še približno eno minuto, da se jajca oblikujejo v majhne koščke. Dodamo sol, premešamo in postrežemo na krožnike.