Kitajski Zavitki s Svinjino


Sestavine

(Za 20 zavitkov)

  • 500 g mletega svinjskega vratu
  • 2 jajci
  • 2 žlici lahke kitajske sojine omake
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica mletega belega popra
  • 1 žlica kitajske mešanice petih okusov
  • 1 pločevinka vodnega kostanja, pretlačenega
  • 3 drobno nasekljane mlade čebule
  • 1/2 drobno nasekljane čebule
  • 3 žlice moke
  • Sveži listi za spomladanske zavitke
  • Omakica za namakanje Yum Woon Sen in/ali čilijeva omaka sriracha
 

Priprava

1. Zmešamo svinjino in eno jajce.

2. V majhni posodici posebaj zmešamo sojino omako, sol, beli poper in kitajsko mešanico petih okusov. Premešano dodamo mešanici svinjine in jajc.

3. Dodamo čebulo z zelenjem in čebulo ter dobro premešamo. Dodamo moko in ponovno dobro premešamo.

4. Oblikujemo zavitke (glejte spodnje slike). Za zatiskanje robov uporabimo preostalo jajce.

5. Večjo ponev pokrijemo z oljem in pečemo zavitke, dokler skorja ni zlatorjava in hrustljava.

6. Postrežemo kot predjed ali kot prigrizek. Zavitki se odlično priležejo tudi v kombinaciji s hladnimi riževimi rezanci in Yum Woon Sen prelivom.