Kozice z Grahom


Za 2 osebi

Sestavine

  • grah, 100 g
  • kozice, 150 g
  • rastlinsko olje, 2-3 velike žlice
  • strti ingver, 1 velika žlica
  • čili, nasekljan ali posušen, 1 čajna žlička (opcijsko)
  • japonsko vino mirin, 1 čajna žlička
  • koruzni škrob, 1 čajna žlička
  • sezamovo olje, 1 velika žlica
  • beli poper, sol, po okusu

 

Priprava

1. Vok segrejemo na visoko temperaturo in dodamo rastlinsko olje, dodamo ingver in čili ter mešamo, dokler ne zadiši.

2. Dodamo kozice in hitro mešamo, dokler ne postanejo rožnate. Kozice vzamemo ven in očistimo vok.

3. Ponovno segrejemo vok, dodamo rastlinsko olje in celi grah, med cvrčanjem mešamo. Dodamo sojino omako, mirin in koruzni škrob.

4. Dodamo odstavljene kozice in med cvrčanjem mešamo, dokler niso kozice prepojene z omako. Na koncu dodamo še sol, poper in sezamovo olje po okusu.

5. Postrežemo z rižem.