
za 2-3 osebe
Sestavine
- 300 g piščančjih prs ali beder brez kosti in kože narezanih na koščke
- ščepec soli
- 1/3 lončka koruznega škroba (oz. gustina)
- olje za cvrtje
- 1 1/2 žličke sezamovega olja
- 3 fino zmlete rezine olupljenega ingverja
- 1 fino zmlet strok česna
- 4-5 opranih in razsemenjenih suhih rdečih čilijev
- 2 mladi čebuli (samo beli del) narezani na 2 cm
Za omako
- 2 1/2 – 3 žličke riževega kisa
- 2 1/2 žličke sojine omake
- 1 žlička hoisin omake
- 1/4 lončka vode
- 2 1/2 žlice sladkorja
- 1 slabo žlico koruznega škroba (oz. gustina)
Priprava
1.V primerni skledi zmešamo sestavine za omako.
2. Piščanca dobro prekrijemo z 1/3 lončka koruznega škroba. Segrejemo olje za cvrtje in vstavimo piščanca. Cvremo, dokler rahlo ne porjavi.
3. Piščanca odcedimo in ga položimo na pladenj, obložen s papirnatimi brisačami.
4. Segrejemo vok z 1 1/2 žlice olja. Dodamo, ingver, česen in čili ter pražimo, dokler čili ne spusti arome.
5. Dodamo omako, ko se ta zgosti, pa dodamo piščanca in dobro premešamo. Dodamo mlado čebulo in dobro mešamo nekaj minut.
6. Postrežemo z rižem po izboru.