Piščanec z Indijskimi Oreščki


Za 4 osebe

 

Sestavine

  • 500 g na kocke narezanih piščančjih prsi, vsaj 20 minut mariniranih v eni žlici škroba in 1/2 žlice mirina
  • 1 čebula, narezana na majhne koščke (2 cm x 2 cm)
  • 1 zelena paprika
  • 1 palec ingverja, tenko nasekljanega
  • 1 lonček indijskih oreščkov
za omako
  • 2 žlici ostrigine omake
  • 1/2 žlice sojine omake
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 čajna žlička mirina
  • 1/4 čajne žličke belega popra (tudi črni je v redu)
  • nekaj kapljic sezamovega olja
  • sol

 

Priprava
 
1. Zmešamo sestavine za omako in postavimo na stran.
 
2. Segrejemo vok ali večjo ponev z eno žlico olja za kuhanje in mešajoče pečemo piščančja prsa dokler niso na pol spečena. Piščanca prestavimo iz ponve na krožnik.
 
3. V ponev dodamo eno žlico olja za kuhanje in mešajoče pečemo zeleno papriko, ingver in čebulo.
 
4. V ponev vrnemo piščanca in dodamo omako. Ves čas mešamo, da se piščanec dobro prekrije.
 
5. Dodamo indijske oreščke in še nekajkrat premešamo. Postrežemo okrašeno s svežim koriandrom in najljubšo vrsto riža.