Enostavni Kimbap z Gorčično Omako


Sestavine

  • 2 lončka kuhanega riža za suši, mešanega z 1 žlico sezamovega olja in eno žlico soli. Shranimo ga na toplem, da se ga zavije še toplega. (glejte recept za pripravo riža za suši)
  • 4 liste nori alg za suši, narezanih na polovico
  • 1 paket narezane daikon redkve
  • 2 korenčka, nastrgana in zmešana z 1 žlico soli
  • sezamovo olje
  • pražena sezamova semena
  • sol
Gorčična omaka
 
 
Priprava (gorčična omaka)
 
V manjši posodici združimo sestavine in dobro premešamo.
 
Priprava (kimbap)
 
1. Segrejemo ponev. Dodamo korenje in kuhamo, da se zmehča (približno 3 minute).
 
2. Še topel riž enakomerno porazporedimo po polovici lista alg za suši.
 
3. Na riž položimo daikon in korenček.
 
4. Po zavitem kimbabu polijemo sezamovo olje in potresemo pražen sezam.
 
5. Postrežemo z gorčično omako.