Enostavni Kimbap z Gorčično Omako


Sestavine

  • 2 lončka kuhanega riža za suši, mešanega z 1 žlico sezamovega olja in eno žlico soli. Shranimo ga na toplem, da se ga zavije še toplega. (glejte recept za pripravo riža za suši)
  • 4 liste nori alg za suši, narezanih na polovico
  • 1 paket narezane daikon redkve
  • 2 korenčka, nastrgana in zmešana z 1 žlico soli
  • sezamovo olje
  • pražena sezamova semena
  • sol
Gorčična omaka
 
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica vode
  • 2/3 žlice kisa iz rjavega riža
  • 1/2 žlice sladkorja
 
Priprava (gorčična omaka)
 
V manjši posodici združimo sestavine in dobro premešamo.
 
Priprava (kimbap)
 
1. Segrejemo ponev. Dodamo korenje in kuhamo, da se zmehča (približno 3 minute).
 
2. Še topel riž enakomerno porazporedimo po polovici lista alg za suši.
 
3. Na riž položimo daikon in korenček.
 
4. Po zavitem kimbabu polijemo sezamovo olje in potresemo pražen sezam kot kaže slika.
 
5. Postrežemo z gorčično omako.