
Sestavine
- 2 lončka kuhanega riža za suši, mešanega z 1 žlico sezamovega olja in eno žlico soli. Shranimo ga na toplem, da se ga zavije še toplega. (glejte recept za pripravo riža za suši)
- 4 liste nori alg za suši, narezanih na polovico
- 1 paket narezane daikon redkve
- 2 korenčka, nastrgana in zmešana z 1 žlico soli
- sezamovo olje
- pražena sezamova semena
- sol
Gorčična omaka
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica vode
- 2/3 žlice kisa iz rjavega riža
- 1/2 žlice sladkorja
Priprava (gorčična omaka)
V manjši posodici združimo sestavine in dobro premešamo.
Priprava (kimbap)
1. Segrejemo ponev. Dodamo korenje in kuhamo, da se zmehča (približno 3 minute).
2. Še topel riž enakomerno porazporedimo po polovici lista alg za suši.
3. Na riž položimo daikon in korenček.
4. Po zavitem kimbabu polijemo sezamovo olje in potresemo pražen sezam.
5. Postrežemo z gorčično omako.