
Sestavine
- 3 lončke kimčija, nasekljanega na majhne koščke
- žlice rastlinskega olja
- 3 žlice drobno nasekljanega česna
- 3 žlice drobo nasekljanega ingverja
- 1,5 kg mletega mešanega (svinjskega in govejega) mesa
- 1 lonček nasekljane bele ali rjave čebule
- 1 lonček nasekljane mlade čebule
- 1/2 lončka panko drobtin
- 2 jajci
- 2 žlici praženih sezamovih semen
- 2 žllici sezamovega olja
- 2 žlici sojine omake
Priprava
1. V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejemo olje ter dodamo kimči, česen in ingver. Pražimo, dokler kimči ne postane prozoren, približno 8-15 minut. Nato odstavimo z ognja, da se ohladi na sobno temperaturo.
2. V večjo skledo dodamo mleto meso, čebulo, mlado čebulo, drobtine, 2 jajci, sezamova semena, sezamovo olje, sojino omako in kimči. Vse sestavine premešamo z roko, dokler zmes ne postane enotna. Pokrijemo in pustimo počivati, dokler nismo pripravljeni na peko.
3. Ko smo pripravljeni, zmes oblikujemo v pleskavice želenih velikosti in spečemo na srednje močnem ognju.
4. Postrežemo v okroglih žemljicah, obloženih s paradižnikom, kimčijem, sirom, solato in po želji tudi z dodatkom kečapa ali majoneze.