
Ta topla okusna juhica posebej tekne ob mrzlih jesenskih in zimskih temperaturah, velja pa tudi za priljubljeno prilogo ob alkoholnih pijačah. Poda se tudi h korejskim enolončnicam ali prigrizkom kot so tokpoki in kimbap!
za 2 osebi
Sestavine
- 1 paket korejskih ocvrtih ribjih polpetov (5 kosov), odtajanih
- 5 bambusovih nabodal
- 1 skodelica korejske redkve (lahko nadomestimo z navadno), narezane na kose 4 x 5 x 1.5 cm
- 6 kosov morskih alg (priporočamo kombu)
- 2 manjši mladi čebuli
- 1 sveži rdeči čili (opcijsko)
- 6 skodelic vode
- pol žličke soli
- sojina omaka, 2 žlici
Priprava
1. Eno mlado čebulo narežemo na 5cm dolge kose, drugo pa na 1.5 cm debele kose. Če uporabljamo čili, ga nasekljamo na 1.5 cm debele koščke.
2. V večji posodi segrejemo vodo skupaj z redkvijo, algami, večjimi kosi mlade čebule ter tremi koščki čilija. Ko zavre, kuhamo 5 minut na visokem ognju.
3. Pripravimo ribje polpete: Zvijemo jih tako, da jih dvakrat prepognemo preko krajše stranice. Nato jih nataknemo na nabodala tako, da jih upogibamo.
4. Iz posode po 5 minutah odstranimo alge in čebulo.
5. V posodo položimo nabodala s polpeti in dodamo še sojino omako in sol. Zmanjšamo ogenj na srednjo jakost ter kuhamo še 10 minut.
6. Dodamo manjše koščke mlade čebule, kuhamo še 2 minuti, nato odstavimo.
7. Postrežemo!