Korejska Začinjena Svinjina (Daeji Bulgogi)


 

Sestavine:

  • 2 kg svinjine
  • 1 lonček pekoče marinade za svinjino na žaru
  • čebula in paprika po želji

Priprava:

1. Svinjino narežemo na zelo tanke kose (kot bi rezali slanino, za kar pride nedvomno prav kak oster nož).

2. Mariniramo približno 30 minut.

3. Na žaru pečemo 4-8 minut oz. dokler ni pečeno. Če pečemo v ponvi, bo čas pečenja daljši, okrog 5-10 minut. Dodamo lahko tudi čebulo in papriko, ki ju predhodno popražimo ter šele nato v ponvi popečemo meso in dobro premešamo.

4. Postrežemo z rižem (najbolje, najlažje in najhitreje ga skuhamo v kuhalniku za riž) in listi zelene solate, v katere meso ovijamo in jemo kar z rokami. Zelena solata deluje prijetno osvežilno.