Korejska Pražena Jed Morski Zapče


Ste se kdaj spraševali, kaj dobrega lahko napravite s krompirjevimi steklenimi rezanci? Odgovor je spodaj!

 

za 1-2 osebi

Sestavine

  • 100 g korejskih steklenih rezancev iz sladkega krompirja
  • pol lignja, narezanega na 3cm dolge trakove
  • 4 velike olupljene in razžiljene kozice
  • 2 suhi šitaki gobi, predhodno namočeni in odcejeni
  • pol čebule, narezane na 3cm dolge trakove
  • 30g korenja, narezanega na 3cm dolge trakove
  • 30g mlade čebule, narezane na 3cm dolge trakove
  • 30g fižolovih kalčkov, prirezanih
  • 3,5 žlice sojine omake
  • 2 žlici olja
  • 1 žlička soli
  • ščepec sezamovih semen
  • nekaj kapljic sezamovega olja

 

Priprava

1. Steklene rezance namočimo v toplo vodo za 20 minut. Medtem zavremo 5 skodelic vode in v njej 2-3 minute poblanširamo kalčke.

2. Steklene rezance kuhamo 6-7 minut v vreli vodi, jih odcedimo, jim dodamo nekaj kapljic sojine omake, sol, sezamovo olje ter premešamo.

3. V ponvi na srednjem ognju segrejemo olje ter na njem popražimo lignja in narezano zelenjavo. Dodamo kozice, blanširane kalčke in kuhane rezance.

4. Dodamo 3 žlice sojine omake in dobro premešamo.

5. Serviramo posuto s sezamovimi semeni.