Tajska Piščančja Sotirana Jed (Pad Cha)


Aromatičen tajski piščančji stir-fry iz tajskih ulic.
 
Sestavine (za 4 osebe)
  • 8 nasekljanih svežih rdečih čilijev
  • 8 strokov drobno narezanega česna
  • sol
  • 2 žlici olja
  • 400g – 500g piščančjega fileja, narezanega na koščke
  • 50g korenine krachai, nasekljane po dolgem
  • 50g svežega popra
  • 50g – 100g dolgega fižola, narezanega poševno na 3 cm koščke
  • 2 – 3 liste kafir limete
  • voda
  • 2 žlici ribje omake
  • 1 – 2 žlici ostrigine omake
  • 1 – 2 žlički palminega sladkorja
  • 1 pest sveže tajske bazilike
Priprava

1. Pripravimo zelenjavo. Nato v terilniku stremo česen in čili v pasto.

2. V primerni posodi (najboljše v vkou) na olju na srednjem ognju hitro popražimo pasto, le toliko da zadiši po čiliju.
 
3. Dodamo piščanca in pražimo dokler ni skuhan. Med pražemnjem večkrat premešamo.
 
4. Dodamo krachai, dolgi fižol in sveži poper. Pražimo in mešamo priibližno 2 mninuti oz. dokler se zelenjava ne skuha (pazimo, da ta ostane še vedno hrustljava).
 
5. Nato dodamo še ribjo omako, ostrigino omako, kafir limeto, sladkor in sol, ter dobro premešamo. Če je presuho, dodamo nekaj žlic vode.
 
6. Odstavimo z ognja in vmešamo še baziliko. Postrežemo z jasminovim rižem in jajcem na oko.