Tajski Sotirani Riževi Rezanci (Pad Thai)


za 4 osebe

Sestavine

  • 250 griževih rezancev
  • 3 žlice sezamovega olja
  • 1 žlica drobno nasekljanega česna
  • 200 g olupljenih rakcev ali koščkov piščančjih prsi
  • 100 g na tanko narezanega popečenega tofuja
  • 2 jajci
  • 100 g kalčkov
  • 1 majhno pest drobnjaka

Sestavine za Pad Thai Omako

  • 4 žlice vode
  • 3 žlice ribje omake
  • 3 žlice palminega sladkorja
  • 1 žlička mletega čilija
  • 1 žlica paste iz tamarinda
 
Okrasje: 1 limeta narezana na 8 koščkov, strti praženi arašidi, koriander
 
 
Priprava
 
1. Riževe rezance namočimo v vroči vodi za deset minut oz. za toliko časa, dokler se ne zmehčajo. Odcedimo in odložimo na stran.
 
2. Združimo sestavine za Pad Thai omako in jih dobro premešamo.
 
3. Segrejemo wok (ali globoko ponev za peko) in dodamo olje. Dodamo česen.
 
4. Dodamo rakce oz. piščanca in ko so na pol skuhani, dodamo popečen tofu, rezance in pad thai omako. Mešamo.
 
5. Rezance potisnemo vstran, ubijemo jajce in ga dobro pomešamo z rezanci.
 
6. Dodamo kalčke in drobnjak ter mešamo eno minuto.
 
7. Postrežemo z limeto in strtimi arašidi.