Pasta za Rdeči Kari


Sestavine

  • 8 svežih ali suhih rdečih čilijev
  • 3 žličke belega popra v zrnu
  • 1/2 žličke mletega kumina
  • 1/2 žličke mletega koriandra
  • 10 – 15 strokov česna
  • 1 žlička koriandrovih stebel
  • 1 žlica narezane limonske trave
  • 1 mlada čebula
  • 1 žlica narezanega galangala
  • 8 listov kaffir limete
  • 1/2 žličke paste iz kozic
Priprava
 
1. Nasekljamo vse sestavine.
 
2. Koriander, poper v zrnu in kumin na hitro popražimo v ponvi na srednje močnem ognju, toliko da zadiši. Odstavimo in počakamo, da se ohladi.
 
3. V terilniku stremo sestavine v pasto, začenši s sestavinami z najmanj vsebnosti vode. Začnemo torej s popraženimi suhimi začimbami. Tremo z nagnjeno terilno palico in ne navpično, da se nam sestavine ne odbijajo od terilnika.
 
4. Pasta je pripravljena, ko so vse sestavine dobro združene v pasto, ki jo lahko odmerjamo z žlico.