Tajska Juhica Tom Jum s Piščancem


Četudi jerecept za Tom Yum v našo kuharico že dodan, smo se odločili objaviti tudi različico za tiste, ki jim morski sadeži niso ljubi. Hoteli smo poizkusiti tudi našo novo pasto za Tom Yum. Ta recept torej ni tradicionalen, a kljub temu odličen.

Za 4~6 oseb

Sestavine

  • 5~10 čilijev (odvisno od osebne tolerance)
  • 500 g piščanca, narezanega na 1 cm (lahko ga mariniramo v soli, ingverju, popru in mleku ali mirinu)
  • za palec nasekljanega ingverja
  • 6 limetinih listov
  • 2 l vode ali piščančje jušne osnove
  • 2~3 žlicepaste za Tom Yum
  • 200 g nasekljanih šampinjonov
  • 200 g nacefranih bukovih ostrigarjev
  • palmin sladkor in ribja omaka po okusu
  • sok 1~2 limet
  • sveži koriander
 
 
Priprava
 
1. Segrejemo lonec in dodamo olje. Dodamo čilije in pomešamo, da se ne zažge. Pečemo 1 minuto, da spusti vonj.
 
2. Dodamo piščanca in kuhamo, dokler meso ne postane belo.
 
3. Dodamo vodo in liste kaffir limete.
 
4. Dodamo pasto za Tom Yum in dobro premešamo. Količino paste prilagodimo okusu. Lahno vremo nekaj minut.
 
5. Dodamo gobe in kuhamo 2~3 minute.
 
6. Če juha ni dovolj slana, dodamo ribjo omako. Če ni dovolj sladka, dodamo sladkor (ta bo ojačal tudi druge okuse).
 
7. Dodamo sok limete in dobro premešamo.
 
8. Postrežemo s koriandrom in koščkom limete na gladini.