Tapiokini Biseri s Kokosovim Mlekom in Mangom


Sestavine

Tapioka

  • 75 g tapiokinih biserov
  • 250 ml vode

Riževe kroglice

  • 150 g moke iz lepljivega riža
  • 125 ml vode (ali več po potrebi)

Kaša

  • 400 ml kokosovega mleka
  • 125 ml vode
  • 1/4 žličke soli
  • 100 g sladkorja
  • 2 zrela manga, olupljena brez koščice in naseklana na kocke
Priprava
 
1. Tapiokine bisere namočimo v vodo za 30 minut (oziroma sledimo navodilom na embalaži).
 
2. Med tem, ko namakamo tapiokine bisere, pripravimo riževe kroglice. Riževo moko v večji posodi dobro zmešamo z vodo dokler se ne sprime v testo. Testo mora biti rahlo lepljivo, da se bo lepo oblikovalo v krogle. Če je testo presuho, pazljivo dodajamo vodo žlico za žlico, dokler ne obdrži oblike.
 
3. Oblikujemo riževe krogle iz testa ene čajne žličke, tako da testo valjamo med dlanmi. Testa bo dovolj za približno 20 kroglic. Pokrijemo jih z vlažno krpo.
 
4. Tapiokine bisere dobro odcedimo v cedilu in jih speremo pod mrzlo vodo. Pustimo, da se odcejujejo nekaj časa.
 
5. Za kašo združimo kokosovo mleko in vodo v večji posodi. Vmešamo sladkor in sol in na visokem ognju zavremo. Zmanjšamo ogenj, dodamo riževe kroglice in pustimo rahlo vreti. Nežno mešamo, da se kroglice ne sprimejo. Pustimo lahno vreti 3-5 minut dokler se kroglice ne skuhjo in postanejo prijetno žvečljive. Med kuhanjem bodo kroglice narasle.
 
6. Pojačamo ogenj in postavimo tekočino nazaj, da zavre. Takoj, ko zavre ugasnemo ogenj in dodamo tapiokine bisere. Mešamo 2-3 minute, dokler se biseri ne zmehčajo in postanejo prozorni. Če je kaša pregosta, dodamo nekaj vode ali kokosovega mleka.
 
7. Vmešamo mango in postrežemo še toplo.