Tapiokini Biseri s Kokosovim Mlekom in Mangom

Avtentična tajska sladica

Tapiokini biseri s kokosovim mlekom in mangom


Sestavine

Tapioka

  • 75 g tapiokinih biserov
  • 250 ml vode

Riževe kroglice

  • 150 g moke iz lepljivega riža
  • 125 ml vode (ali več po potrebi)

Kaša

  • 400 ml kokosovega mleka
  • 125 ml vode
  • 1/4 žličke soli
  • 70 do 100 g sladkorja (oz. po okusu)

Okrasimo s približno 2 do 3 jušnimi žlicami mangovega pireja na serviranje.

 

Priprava
 
1. Tapiokine bisere namočimo v vodo za 30 minut (oziroma sledimo navodilom na embalaži).
 
2. Medtem, ko namakamo tapiokine bisere, pripravimo riževe kroglice. Riževo moko v večji posodi dobro zmešamo z vodo dokler se ne sprime v testo. Testo mora biti rahlo lepljivo, da se bo lepo oblikovalo v krogle. Če je presuho, pazljivo dodajamo vodo žlico za žlico, dokler ne obdrži oblike.
 
3. Oblikujemo riževe krogle iz testa ene čajne žličke, tako da testo valjamo med dlanmi. Testa bo dovolj za približno 20 kroglic. Pokrijemo jih z vlažno krpo.
 
4. Tapiokine bisere dobro odcedimo v cedilu in jih speremo pod mrzlo vodo. Pustimo nekaj časa, da se odcedijo.
 
5. Za kašo združimo kokosovo mleko in vodo v večji posodi. Vmešamo sladkor in sol in na visokem ognju zavremo. Zmanjšamo ogenj, dodamo riževe kroglice in pustimo rahlo vreti. Nežno mešamo, da se kroglice ne sprimejo. Pustimo lahno vreti 3-5 minut dokler se kroglice ne skuhjo in postanejo prijetno žvečljive. Med kuhanjem bodo kroglice narasle.
 
6. Pojačamo ogenj in takoj, ko mleko zavre ugasnemo ogenj, dodamo tapiokine bisere. Mešamo 2-3 minute, dokler se biseri ne zmehčajo in postanejo prozorni. Če je kaša pregosta, dodamo nekaj vode ali kokosovega mleka.
 
7. Dodamo mangov pire in še toplo postrežemo.
 
 
 

NAKUP SESTAVIN

Kaša iz Alfonzovega Manga Slajena Swad 450 g

Tapiokini Biseri Mali TD 454 g